Ako na zanesené plienky?

Máte doma plienky a zdá sa Vám, že už nesajú tak dobre ako na začiatku? Alebo keď sa dieťatko vypišká tak zapácha dosť silná aróma?

V tom prípade môžete mať zanesené plienky. Poďme sa pozrieť na to, ako to hravo vyriešiť.

  1. ak nalejete vodu na savú časť, nevsiakne ale steká. V tom prípade je pravdepodobne savá časť naimpregnovaná po použití krému na pokožku. Túto impregnáciu odstránite odmastnením. Vytvorte si do nádoby roztok z teplej vody a kuchynského prostriedok na riad (jar, pur, sonett…). Následne plienky v ňom vymáchajte a dajte prať.
  2. po popišaní plienka zapácha, tvoria sa zapareniny … čo s tým? Ak momentálne dieťatku nejdu zúbky alebo nieje choré, ide asi o zanesené plienky. Zanesené od pracieho prášku (perú sa v nedostatočnom množstve vody) alebo vodného kameňa (máte veľmi tvrdú vodu). Treba si vytvoriť 10% roztok z kyseliny citrónovej. Čiže na 1 liter vody použijeme 110 gramov kyseliny citrónovej. Vodu použijeme 60 stupňovú a savé časti do nej namáčame. Pokiaľ pôjde jemné šumenie smerom od plienky na hladinu, plienku ponecháme v roztoku. Ak to prestane, plienky vyberieme a vymáchame v čistej vode. Následne ich dáme prať.

Druhú typ očistnej kúry by som nerobila preventívne, nakoľko kyselina citrónová v takomto množstve značne opotrebuje bambus či bavlnu. Robila by ho ak ho naozaj treba, poprípade na to, aby som zistila či do toho ísť, môžeme skúsiť namočiť jednu plienku. Ak bude šumieť, budeme pokračovať s dalšími. Ak nešumí, zanesená nieje a treba odkontrolovať praciu rutinu. A to:

  1. či sa perie v dostatočnom množstve vody
  2. či sa perie na 60 stupňoch
  3. či používam správne množstvo pracieho gélu/prášku…

Ak ste náš zákazník a odpoveď ste nenašli, napíšte nám na info@plienkacik.sk alebo nás kontaktujte prostredníctvom soc. sietí – plienkacik.sk – slovenské látkové plienky.

Lenka.

Zdieľaj článok:

Podobné články

Odoberajte nové články

Nákupný košík