Zásady ochrany osobných údajov

V týchto zásadách osobných údajov vám vysvetlíme čo sa s vašimi údajmi deje, kto k nim má prístup a prečo alebo kedy ich môžeme zbierať. Rozsah spracovania sa odlišuje podľa toho, ako naše služby využijete, a preto sme informácie prehľadne
rozdelili tak, aby ste sa v nich ľahko zorientovali – či si len prezeráte naše stránky, prihlásite sa k newslettru alebo sa stanete našimi zákazníkmi. Spracovanie osobných údajov sa riadi európskym nariadením o ochrane osobných údajov (GDPR).

Kto je prevádzkovateľ osobných údajov?

Prevádzkovateľom osobných údajov je Vecos s.r.o., IČ: 48000931, Na hore 3/1723, 04022 Košice, Slovenská republika.

Kto sú sprostredkovatelia a môžu mať prístup k vašim údajom:

  • 123Kurier, s. r. o., IČ: 46598863, Tomanoczyho 378, 02743 Nižná, Slovenská republika
  • Automattic, 60 29th St # 343 San Francisco, CA 94110-4929, USA (WordPress)
  • Barion Payment Inc., VAT number: 01-10-048552H-1117, Budapešť, Infopark sétány 1, Hungary
  • Claudius s.r.o., IČ: 53 650 654, Na križovatkách 16273/37C, Bratislava – mestská časť Ružinov 821 04, Slovenská republika
  • FACEBOOK IRELAND Ltd., VAT number: IE 9692928F, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland
  • GOOGLE IRELAND Ltd., VAT number: IE 6388047V, 3rd Floor, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland
  • The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp, 675 Ponce De Leon Ave NE Ste 5000 Atlanta, GA 30308, USA (Mailchimp)
  • Pay Solutions, a.s., IČ: 47 866 233, Líščie údolie 119, 841 04 Bratislava, Slovenská republika (Besteron)
  • Slovenská pošta, a. s., IČ: 36631124, Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica, Slovenská republika

Vaše práva v súvislosti s osobnými údajmi:

Vždy robíme maximum pre to, aby sme vaše osobné údaje ochránili čo najlepšie. Podľa GDPR máte nasledujúce práva:

  1. Žiadať od nás informáciu, aké vaše osobné údaje spracúvame
  2. Vyžiadať si od nás prístup k týmto údajom, aktualizovať ich alebo opraviť, prípadne žiadať obmedzenie ich spracovania
  3. Požiadať o vymazanie vašich osobných údajov – nepôjde to v prípade, že zákon nám prikazuje údaje uchovať určitý čas (faktúry, reklamácie, a pod)
  4. Žiadať o prenesenie údajov k inému prevádzkovateľovi
  5. Vzniesť námietku voči spracovaniu osobných údajov
  6. Ak ste nám dali súhlas so spracovaním osobných údajov (napríklad kvôli zasielaniu newslettra), tak tento súhlas vziať späť
  7. Podať sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov

Všetky práva alebo akékoľvek dotazy môžete uplatniť elektronicky na info@plienkacik.sk, alebo písomne na adrese Vecos s.r.o., Na hore 3/1723, 04022 Košice, Slovenská republika. S vaším podnetom alebo sťažnosťou ohľadom spracovania osobných údajov sa môžete kedykoľvek obrátiť aj na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky so sídlom na adrese Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27.

Kedy osobné údaje spracúvame?

S údajmi budeme pracovať ak:

  1. ste našimi zákazníkmi
  2. Vám zasielame náš newsletter
  3. spolu komunikujeme
  4. navštívite náš web

1 – Osobné údaje zákazníkov

    Ktoré osobné údaje spracúvame:

  • Meno, priezvisko
  • Číslo bankového účtu  
  • Adresu
  • E-mailovú adresu
  • Telefónne číslo
  • Našu vzájomnú komunikáciu
  • Vaše hodnotenie našich produktov
  • Vami poskytnuté fotografie s našimi produktami
  • Informácie o využití produktov a služieb – aké služby ste u nás mali v minulosti, informácie o využívaní internetovej zákazníckej zóny. Na základe týchto údajov vám vieme odporúčať vhodné produkty a služby.
  • referencie – meno, priezvisko, fotka, text referencie
  • účet zákazníka – história objednávok

    Prečo osobné údaje spracúvame a na základe čoho môžeme:

  1. Plníme zmluvu – údaje spracúvame, aby sme vám mohli zaslať Vami objednané produkty z nášho e-shopu. Bez poskytnutia údajov to teda nepôjde.
  2. Plníme právne povinnosti – pri vedení účtovníctva, spracovaní daní a ďalších predpisov
  3. V rámci nášho oprávneného záujmu – našim zákazníkom posielame novinky, občas uverejňujeme fotky na sociálnych sieťach, vedieme si evidenciu našich skvelých zákazníkov (CRM), vytvárame si naše interné štatistiky a reporty, a tiež si niektoré údaje ukladáme pre prípad sporu a keby sme ich potrebovali k našej ochrane.
  4. Máme váš súhlas – ak nám poskytnete referencie na naše produkty a e-shop.

    Ako dlho budeme údaje spracúvať:

Vaše údaje budeme spracúvať po dobu 5 rokov, pokiaľ iné predpisy nestanovia ešte dlhšiu dobu.

2 – Zasielanie noviniek (newsletter)

    Ktoré osobné údaje spracúvame:

  • E-mailovú adresu
  • Meno

    Prečo osobné údaje spracúvame a na základe čoho môžeme:

S osobnými údajmi pracujeme, pretože ste nám prihlásením do newslettra dali súhlas. Súhlas môžete kedykoľvek vziať späť preklikom v e-maily, alebo nám napísať na info@plienkacik.sk.

    Ako dlho budeme údaje spracúvať:

Súhlas ste nám dali na dobu 3 rokov, ak túto dobu nepredĺžite alebo súhlas nevezmete späť.

3 – Osobné údaje pri komunikácii s nami

    Ktoré osobné údaje spracúvame:

  • Meno, priezvisko
  • E-mailovú adresu
  • Text správy
  • Telefónne číslo
  • Facebook profil
  • Instagram profil

    Prečo osobné údaje spracúvame a na základe čoho môžeme:

Komunikácia je náš oprávnený záujem. Tieto údaje potrebujeme, aby sme vám mohli odpovedať na vaše dotazy a údaje z vašich podnetov pre zlepšenie našich služieb. Bez spracovania týchto údajov vám nebudeme môcť odpovedať.

    Ako dlho budeme údaje spracúvať:

Vaše údaje budeme spracúvať len po nevyhnutne dlhú dobu, maximálne 3 mesiace po našej poslednej komunikácii.

4 – Cookies a prehliadanie webu

Čo sú cookies nájdete napríklad tu.

    Prečo cookies spracúvame a na základe čoho môžeme:

  1. Oprávnený záujem – vďaka cookies meriame návštevnosť a robíme si štatistiky o vašom správaní sa na webe. Môžeme tak zdokonaľovať funkčnosť a bezpečnosť nášho webu.
  2. Súhlas – ak nám k tomu dáte súhlas, prispôsobíme vám na mieru reklamu a jej cielenie alebo využijeme cookies pre retargeting. 

    Ako dlho budeme údaje spracúvať:

Cookies pre meranie a fungovanie webu sú uložené len na dobu nevyhnutnú pre fungovanie webu a štatistiky. Súhlas s použitím marketingových cookies môžete vziať kedykoľvek späť, stačí, keď zmeníte nastavenie svojho webového prehliadača, alebo sa nám ozvete na info@plienkacik.sk. Informácie o tom, ako si nastaviť svoj prehliadač a obmedziť alebo povoliť spracovanie cookies, nájdete tu. Nastavenie cookies môžete tiež spraviť tomto webe

Webové stránky môžete používať aj v režime, ktorý neumožňuje zbieranie údajov o vašom správaní sa na webe – stačí si tak nastaviť prehliadač, alebo je možné vzniesť námietku proti zbieraniu údajov na základe nášho oprávneného záujmu, a to zaslaním e-mailu na info@plienkacik.sk. Vašu námietku spracujeme do 1 mesiaca od doručenia. Ak vznesiete námietku proti technickým cookies nevyhnutným pre fungovanie webu, nemôžeme vám potom zaručiť plnú funkčnosť a kompatibilitu nášho webu.

Cookies zbierané za účelom merania návštevnosti webu a vytvárania štatistík sa posudzujú v podobe hromadného celku, a teda v anonymnej podobe, ktorá neumožňuje vašu identifikáciu.